NİETZSCHE İLE SATANİZM ÖZDEŞİYOR MU

Nietzsche Art , Nietzsche quotes

Nietzsche en çok tanınan filozoflardan ve açıkçası kendisinin Satanizm ile çoğunlukla özdeş olmadığını düşünüyorum. Nietzsche fazla katı ve zorbalığı destekleyen biri oysa Satanizm zorbalığı desteklemez. Durduk yere sizden güçsüz birini aşağılamak kesinlikle yasaktır ve Şeytanın İncili "Eğer biri etrafı tarafından güçsüz kabul ediliyorsa sadece ondan uzaklaş ve muhabbet etme." mantığını izlemeyi önerir. Nietzsche maalesef çok acı çekmiş ve insanlar tarafından sayısız derecede şiddete uğramış biridir hem psikolojik hem fiziksel olarak. Ondan dolayı felsefesine bu aşırı yoğun bir şekilde yansımış. Suçsuz ve masum insanları yeryüzünden silmek isteyecek kadar ileri giden bir beyin.  


Nietzsche Alman ırkındandır ve milliyetçiliğe düşmandır. Aynı zamanda anti-semitik (Yahudi düşmanlığı) görüşüne de şiddetle karşı çıkar. Satanizm ile örtüştüğü yerler de elbet var. Kuşkucu (Şüpheci) olması, evrensel ahlak var mıdır? Gibi insanın kendisine sorması aşırı zor soruları sormayı başarmış olması ve bunu herkese önermesi gibi. Nietzsche yazdığı kitaplarda ağır bir dil kullanmıştır ondan dolayı felsefeye yeni başlayan biriyseniz hatta orta düzeydeyseniz bile okumanızı tavsiye etmiyorum. Şimdilik bekletin geliştiğiniz zaman bir şans verirsiniz.


Nietzsche iş arkadaşları tarafından ağır mobbing (Meslektaşların birbirine yaptığı eziyet, hakaret, alay vesaire) yaşamıştır. İş arkadaşları onu profesör olmaktan çıkarmak için ellerinden geleni yapmıştır. Bir gün akıl hastanesine kapatılmıştır. 

Nietzsche Asylum, Nietzsche physcology

Söylentilere göre akıl hastanesine kapatılmasının nedeni bir adet at ve ona şiddet uygulayan insanı görmesiyle olmuştur. Psikolojisi tamamen çökmüştür. Neredeyse akli dengelerini yitirmiştir. Nietzsche hiç içki içmezdi. Alkol ne denli kötü ve zararlıysa Hristiyanlığın da o denli kötü ve zararlı olduğunu düşünürdü. İnançsız bir birey olarak ben de alkol sevmiyorum ama tanıdığım seven inançsızlar var.  Bazı yerlerde 1-2 defalığına içip sarhoş olduğu yazıyor fakat doğruluğu tam olarak bilinmiyor. Nietzsche kız kardeşi tarafından ihanete uğramıştır çünkü kız kardeşi Nazi biriyle evlenip Nietzsche'yi Nazizm'i destekleyen biri olarak göstermeye çalışmıştır. Yazdıklarını tahrif etmiştir. 



Yorumlar