İNSANLARI ÖZGÜRLEŞTİRMEKTE FAŞİZM BAŞARISIZDIR


Faşizm farklı fikirlere karşı hapis, öldürme, işkence, mobbing gibi çeşit çeşit "kötü" yollar uygular. Dinlere inanan insanların çoğunun bu yolu izlemesi dinsiz insan sayısını arttırdığı gibi dinsiz insanların bunu yapması maalesef dine inananların sayısını arttırmaktadır. Bu konu gerçekten önemli. Dine inanan insanların yaptığı en büyük hatalardan biri inançsızı yok etmektir (gerçek anlamda olabilir veyahut psikolojik anlamda olabilir) maalesef bazı inançsızlar da bu yolu izliyor. 

Karşınızda bulunan kişiye ne denli özgürlük sunarsanız er geç sizin tarafınıza geçecek kişi sayısını arttırırsınız. Bir kişi "İnançsızlar gericidir, hepsini çöpe atmak lazım." gibi cümlelerde bulunuyorsa bunu diyen kişiyi şikayet etmemeniz lazım. Yaptığı yorumu İnternet üzerinden kaldırtmamanız ve mahkemeye başvurmamanız gerekli. Hakaret özgürlüğü sunmanız şart. O size bu özgürlükleri sunmasa bile siz sunun. Eğer bu özgürlüğü siz sunmazsanız yarın öbür gün siz onların inançlarına en ufak bir şey dediğinizde sizi de sustururlar.

Tarihe baktığımızda inançsızlık dayatan veyahut inançlı olmayı dayatan çok lider bulunmuştur. Bu liderlerin bu dayatmaları kısa süreliğine başarılı bile olsa uzun vadede inanılmaz zararlı getirileri olur. Kısa vadede başarılı olma nedeni bile faşizm destekçisi liderin elinde güç bulunmasıdır. Korku aracılığıyla insanlar dayatmayı kabul eder. Tarihten ders alın. Geçmiş insanların yaptığı hataları şimdi yapmayın.

faşizm nedir , faşist kime denir


Zorla güzellik olmaz lafı çok doğru. Çoğunluğun inançsız olduğu bir topluma ulaşmak için özgürlük sunmalıyız. Bilim, rasyonalizm, felsefe istiyorsak karşıt fikirleri serbest bırakmalıyız. Aklıma gelmişken bazıları işi abartıp saygı palavrasıyla insanların eleştiri yapmasını bile önleyen kişiler olduğunu görüyorum. Bir dine ya da inançsızlığa iğrenç demek bile bazı kişiler için "kötü". İnançlı inançsız bunu savunanlar maalesef var ve haksızlar. İnançsızların bunu savunması kendi topuğuna sıkmaktır. İnançlının bunu savunması kendine gelen çoğu eleştiriyi yok etmesidir. "Bana saygısızlık yapıyor." deyip her şeyi ortadan kaldırabilir.


Yorumlar

  1. joy of satan sadeçe bir neo-nazi groupundan ibaret

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Malum kişiler gibi sansür ve faşizm bağımlısı değiliz. Ailevi küfür olmadığı sürece hakaret de edebilirsiniz eleştiri de yapabilirsiniz. Satanizm özgürlüktür. Yorumları direk yayınlıyoruz.