ANTİNATALİZM FELSEFESİ VE SATANİZM

 

antinatalizm , antinatalism

Antinatalizm çocuk doğurmaya karşı olmaktır. Çocuklara düşman olmak değildir. Çocukları sevdikleri için dünyaya getirmediklerini söylerler. Natalizm ise çocuk doğurmayı desteklemektedir. Şimdi yoldaşlar size antinatalizm argümanlarından biraz bahsedeyim:

- Dünya kötü bir yer ondan dolayı çocuk yapmamalıyız.

- Kapitalizm kötüdür ve insanı köle yapar böyle bir sisteme bir çocuk eklememeliyiz.

- Nüfus zaten çok fazla daha çok artmaması için bir adım atmalıyız.

- Çocuğuma maddi veyahut psikolojik destek sağlayacak kişi sayısı aşırı az ondan dolayı antinatalizm bir sorumluluktur.

gibi argümanlar sıralanabiliyor. Natalistler ise dünyaya gelen çocuğun dünyayı sevme ihtimali olduğunu öne sürer. Antinatalist bireylerin depresif olduklarını, çocukların antinatalistlerle aynı görüşte olamayacakları ihtimallerinin de olduğunu söylerler. Haliyle arada iki zıt fikir var. Satanizm bu konuda bir görüş bildirmez ve özgür bırakır. Yani istediğinizi seçebilirsiniz. Sorgulayarak ve araştırarak hem beyin hem kalp ile kendi doğrunuzu yaratabilirsiniz.

Satanist kid , Satanistic kid

Filozoflardan bazıları bu konu hakkında çok kafa yormuştur. Arthur Schopenhauer adlı filozof şöyle bir söz söylemiştir: ''Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras hiç var olmayacak olmalarıdır.'' -Arthur Schopenhauer

Ve gerçekten dediğini yapıp hiç çocuk doğurmamıştır. Çok sayıda antinatalist veya natalist filozof/aydın vardır. Örneğin Sigmund Freud insan kişiliği, psikoloji alanında en aydın kişilerden biridir fakat antinatalizmi desteklememiş ve birden fazla sayıda çocuk yapmıştır. Günümüzden örnek vermek gerekirse David Benatar adlı filozof koyu şekilde antinatalizm destekçisidir. Julia Tanner bir sanatçıdır ve aynı şekilde o da antinatalizmi destekler. 

Kafa yorulması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum ve herkesin bu konuda düşünmesini istiyorum. Seçiminiz ne olursa olsun sorgulayıp, akıl edip o sonuca vardıysanız benim için yeter hatta artar bile.

Yorumlar

Yorum Gönder

Malum kişiler gibi sansür ve faşizm bağımlısı değiliz. Ailevi küfür olmadığı sürece hakaret de edebilirsiniz eleştiri de yapabilirsiniz. Satanizm özgürlüktür. Yorumları direk yayınlıyoruz.